Bile Săpun ( pentru mamici si cei mici )

Nu sunt sigura cine le va iubi mai mult...
Acesta este un mod de a face mai placut un banal sapun, este distractiv si pentru copii, dar si mamicile se pot bucura de aceste adorabile bile de sapun. In plus putei sa fiti creative cu ele şi sa le personalizati pe gustul vostru.
Tot ce ai nevoie pentru acest proiect este  un săpun . Da, asta e tot. Există o mulţime de sapunuri pe piaţă care sunt deja colorate. Cu toate acestea, puteţi folosi si un săpun alb simplu si sa-l colorati prin adăugarea de colorant natural, alimentar, organic ( vorbesc de o picătură pe minge ). Ovazul poate fi, de asemenea, adăugat pentru a obtine o textura sau chiar unele uleiuri suplimentare pentru diferite mirosuri . Eu folosesc pur şi simplu săpun clasic Dove.
Incepeti prin a razui sapunul pe o razatoare de bucatarie. Eu folosesc partea care razuie mai mare ( cea pentru morcovi ) pentru ca fulgii de sapun sa fie mai mari si pentru a se lucra mai usor cu ei. O bara de sapun face în general două mingi de dimensiuni bune de săpun. Această parte miroase foarte bine!
Odată ce aveţi de săpun ras sunteţi gata pentru a începe amestecarea. Mie imi place sa folosesc un castron mic separat şi sa încep cu 1 / 2 lingurita de apa de la robinet . Apoi se adaugă aproximativ 4 linguri de săpun ras. Dacă aveţi de gând să utilizati orice aditivi pe care-i doriţi este timpul sa-i adăugaţi acum. Din nou, daca folosesti coloranti alimentari, organici, etc, o picătură este o suficienta ... doar nu vrei sa te colorezi,nu ? Amestecati bine si lasati amestecul sa stea un minut.
Apoi, tot ce trebuie să faceţi este să amestecati. Este posibil să fie nevoie sa  ajustati amestecul un pic si acest lucru se va face prin adăugarea încet de sapun  când începe să formeze mingea de la sine. Consistenta este foarte importanta, nu vrei un amestec de săpun umed. Ar trebui să fie un pic uscata, dar suficient  de lipicioasă pentru a forma bila. Dacă luati bila şi o strângeţi uşor, nu ar trebui sa curga apa. Daca este prea umeda, adăugaţi mai mult săpun.
Folosind lingura compactati cat de mult puteti amestecul, apoi formati o bila ( este usor, ca la chiftele )
Bilele se vor usca in 24 de ore, iar in 48 de ore vor deveni tari. Distrati-va si bucurati-va de ele ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu